Υποστήριξη
Web Development

Πως να δημιουργήσετε και να συνδέσετε άρθρα στο μενού της Joomla ιστοσελίδας σας?

Με το Joomla μπορείτε να δημιουργήσετε πολλούς διαφορετικούς τύπους σελίδων για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας από απλές σελίδες που περιέχουν άρθρα μέχρι πιο σύνθετες με χρήση Components. 

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια απλή σελίδα άρθρου και να την εμφανίσετε σε ένα μενού της ιστοσελίδας σας μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω εύκολα και γρήγορα βήματα.

Δημιουργία άρθρου

Για να δημιουργήσετε ένα άρθρο το οποίο θα περιέχει κείμενο, πολυμέσα ή/και συνδέσμους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Content > Article > Add New Article από το μενού του πίνακα ελέγχου του Joomla.

Μόλις κάνετε κλικ θα δείτε την σελίδα επεξεργασίας του άρθρου όπου μπορείτε να γράψετε και να διαμορφώσετε το κείμενο του άρθρου σας, να προσθέσετε πολυμέσα, συνδέσμους κτλ.

Μόλις τελειώσετε κάντε κλικ στο κουμπί Save στο επάνω μέρος της σελίδας. Φροντίστε να θέσετε την κατάσταση (Status) του άρθρου σε Published και την κατηγορία (Category) του σε Blog για να το δημοσιεύσετε στην ιστοσελίδα σας ώστε να το βλέπουν οι επισκέπτες σας. 

Σύνδεση άρθρου σε μενού της ιστοσελίδας

Μόλις το νέο σας άρθρο είναι έτοιμο μπορείτε αν θέλετε να το συνδέσετε και σε ένα μενού της ιστοσελίδας σας ώστε να μπορούν να το βρουν και να το δουν ευκολότερα οι επισκέπτες σας. 

Για να συνδέσετε το νέο σας άρθρο σε ένα μενού της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Menus από τον πίνακα ελέγχου του Joomla. 

Για να το κάνετε αυτό:

  • Πλοηγηθείτε στην διαδρομή Menus > Manage > Add New Menu αν θέλετε να προσθέσετε καινούριο μενού πρώτα ή Menus > επιλέξτε ένα υπάρχον μενού > Add New Menu Item. Για παράδειγμα το Κεντρικό Μενού (Main Menu) της ιστοσελίδας σας. 
  • Μέσα στην σελίδα προσθήκης στοιχείου μενού δώστε έναν Τίτλο (Menu Title) για αυτό.
  • Έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί Select δίπλα από την ετικέτα Menu Item Type
  • Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε τον τύπο Articles > Single Article
  • Έπειτα ξανά πίσω στην σελίδα προσθήκης στοιχείου μενού δίπλα από την ετικέτα Select Article κάντε κλικ στο κουμπί Select και επιλέξτε το νέο Άρθρο που δημιουργήσατε.
  • Τέλος κάντε κλικ στο κουμπί Save για να αποθηκευτεί το νέο στοιχείο μενού.

Αν τώρα επισκεφθείτε την σελίδα που υπάρχει αυτό το μενού, για παράδειγμα το Κεντρικό Μενού βρίσκεται στην Αρχική Σελίδα, θα δείτε το νέο στοιχείο μενού για το άρθρο σας.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης