Υποστήριξη
Web Development

Πως να κάνετε την Joomla ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται εκτός σύνδεσης (offline)?

Υπάρχουν περιπτώσεις που κατά την διαδικασίας βασικών αλλαγών στην ιστοσελίδα σας δεν θέλετε οι επισκέπτες σας να μπορούν να δουν το περιεχόμενο της. Για παράδειγμα αν αλλάζετε κάποιο πρότυπο εμφάνισης, επαναφέρετε κάποιο αντίγραφο ασφαλείας ή κάνετε δοκιμές και αλλαγές σε μενού και πρόσθετα. 

Μια έξυπνη τεχνική είναι να βάλετε την σελίδα σας να εμφανίζεται ως Εκτός Σύνδεσης (Offline) και να δείχνει το ανάλογο μήνυμα στου επισκέπτες σας.

Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  1. Κάντε σύνδεση στον πίνακα ελέγχου της Joomla ιστοσελίδας σας.
  2. Έπειτα πλοηγηθείτε στην διαδρομή System > Global Configuration 
  3. Βρείτε την καρτέλα Site και μέσα εκεί την κατηγορία Site Settings
  4. Εκεί αλλάξτε την ρύθμιση της επιλογής Site Offline σε Yes
  5. Αν θέλετε μπορείτε να επεξεργαστείτε το πλαίσιο κειμένου της επιλογής Custom Message ώστε να τροποποιήσετε το μήνυμα που θα εμφανίζεται στους επισκέπτες σας όταν προσπαθούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας όσο βρίσκεται εκτός σύνδεσης.
  6. Επίσης μπορείτε να ορίσετε και μία εικόνα στην επιλογή Offline Image η οποία θα εμφανίζεται και αυτή στους επισκέπτες σας όταν προσπαθούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας όσο βρίσκεται εκτός σύνδεσης.
  7. Τέλος κάντε κλικ στο κουμπί Save στο επάνω μέρος της σελίδας για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Όσο η ιστοσελίδα σας βρίσκεται εκτός σύνδεσης μπορείτε να συνδέεστε κανονικά στον πίνακα ελέγχου του Joomla για να κάνετε αλλαγές όπως και πριν.

Για να βλέπετε τις αλλαγές που κάνετε όσο η ιστοσελίδα σας βρίσκεται εκτός σύνδεσης απλά επισκεφθείτε την και συνδεθείτε με τα στοιχεία σύνδεσης σας στα κατάλληλα πεδία που θα εμφανιστούν. Η ιστοσελίδα σας θα φορτώσει κανονικά εμφανίζοντας τις αλλαγές που κάνετε.

Όταν τελειώσετε με τις αλλαγές σας μπορείτε να κάνετε ξανά την ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται σε σύνδεση με την ίδια διαδικασία όπως πριν αλλάζοντας την επιλογή Site Offline σε No.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης