Υποστήριξη
Web Development

Πως να μπλοκάρετε την εξωτερική σύνδεση σε εικόνες της Joomla ιστοσελίδας σας?

Η εξωτερική σύνδεση σε αρχεία εικόνων που βρίσκονται αποθηκευμένα σε κάποιον άλλο διακομιστή (server) ονομάζεται hot linking. Με αυτή την πρακτική στην πραγματικότητα κάποιος άλλος χρησιμοποιεί το εύρος ζώνης (bandwidth) και τον αποθηκευτικό χώρο του διακομιστή σας συνδέοντας τις δικές σας εικόνες με την δική του ιστοσελίδα ως αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοση του διακομιστή σας.

Αν έχετε εντοπίσει πως αυτό συμβαίνει και σε εσάς ή θέλετε να το αποφύγετε υπάρχει τρόπος να το σταματήσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε τους παρακάτω κανόνες κώδικα στο αρχείο .htaccess οι οποίοι θα ελέγχουν αν η σύνδεση είναι από άγνωστη τοποθεσία και θα αντικαθιστούν την ζητούμενη εικόνα με μία εναλλακτική εικόνα λάθους (placeholder). Όπως φαίνεται και από τον παρακάτω κώδικα τα αρχεία εικόνας .gif και .jpg αντικαθίστανται με κάποια άλλη εικόνα. 

#stamathste thn ekswterikh syndesh kai dwste enallaktiko periexomeno 

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^https://(www.)?example.com/.*$ [NC]
RewriteRule .*.(gif|jpg)$ https://www.example.com/enallaktiko.jpg [R,NC,L]

Αντικαταστήστε την διεύθυνση σας στην θέση του example.com και την εναλλακτική εικόνα που θα εμφανίζεται όταν κάποιος ζητάει μια εικόνα από την σελίδα σας στην θέση του https://www.example.com/enallaktiko.jpg . Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και άλλους τύπους αρχείων αν το επιθυμείτε μέσα στην παρένθεση μαζί με τις επεκτάσεις (gif|jpg|.....). 

Διαφορετικά αντί για μια εναλλακτική εικόνα μπορεί να εμφανίζεται μια σελίδα σφάλματος, απλά αντικαταστήστε την γραμμή RewriteRule στον παραπάνω κώδικα με την ακόλουθη γραμμή:

#dwste mia selida lathous 403 forbidden
RewriteRule .*.(gif|jpg)$ - [F,L]

Μπορείτε επίσης να δώσετε άδεια σε κάποια άλλη ιστοσελίδα να χρησιμοποιεί τις εικόνες σας. Τοποθετήστε την παρακάτω γραμμή κώδικα μετά την γραμμή που περιέχει την διεύθυνση της σελίδας σας (στον παραπάνω κώδικα example.com) αντικαθιστώντας την διεύθυνση allowed.com με την ιστοσελίδα που θέλετε να επιτρέψετε την εξωτερική πρόσβαση στις εικόνες σας.

#epitrepste thn ekswterikh syndesh apo thn parakatw dieythynsh
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^https://(www.)?allowed.com/.*$ [NC]


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης