Υποστήριξη
Account & Billing

Two Factor Authentication (2FA)

Τι είναι το Two Factor Authentication (2FA);

Το Two Factor Authentication (2FA) ή έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, είναι ένας μηχανισμός μέσω του οποίου παρέχεται ένα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας κατά την είσοδο των χρηστών στον λογαριασμό που διατηρούν σε μία σελίδα - υπηρεσία.

Αυτό επιτυγχάνεται καθώς, για την ταυτοποίηση του χρήστη, απαιτείται πέρα από τον κωδικό πρόσβασης και ένα επιπρόσθετο στοιχείο, όπως ένας κωδικός που ισχύει για μία φορά και είναι ενεργός για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ο κωδικός αυτός είναι συνήθως 6ψήφιος και είναι γνωστός και ως time-based, one-time password (TOTP).

Έτσι, ακόμα και αν διαρρεύσουν τα στοιχεία πρόσβασης στον λογαριασμό σας, δεν θα είναι εφικτή η σύνδεση από κανέναν, καθώς δεν θα μπορέσει να περάσει από το δεύτερο στάδιο επαλήθευσης του 2FA.


Πώς λειτουργεί το 2FA;

Καθώς το δεύτερο στοιχείο της ταυτοποίησης του 2FA παράγεται από μία γεννήτρια μέσω app, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μία εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας (Authenticator app) σε κάποια συσκευή (κινητό ή tablet) πριν την ενεργοποίηση του 2FA.
Παρακάτω αναφέρονται κάποιες από τις πιο γνωστές και δωρεάν εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας:


Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το 2FA;


 1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στην IP.GR.

 2. Ανατρέξτε στο Ο λογαριασμός μου και στο μέσο της οθόνης πατήστε το κουμπί 2FA.

 3. Select 2FA


 4. Πατήστε Ενεργοποίηση.

 5. Select Enable


 6. Ανοίξτε την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας (Authenticator app) που έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας και επιλέξτε Προσθήκη λογαριασμού ή το "+".

 7. Σκανάρετε με την κάμερα της εφαρμογής σας το QR Code που θα βρείτε στο βήμα 1 στη σελίδα μας.
  Σημείωση: Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να σκανάρετε το QR Code με την κάμερα της συσκευής σας, μπορείτε να πληκτρολογήσετε στην Authenticator εφαρμογή που χρησιμοποιείτε, το κλειδί εγκατάστασης που θα βρείτε κάτω από το QR Code.

 8. Scan QR Code


 9. Πληκτρολογήστε τον κωδικό που θα εμφανιστεί στo Authenticator app.

 10. Enter code


 11. Πατήστε Επιβεβαίωση.

 12. Press Submit


 13. Εάν η ενεργοποίηση του 2FA είναι επιτυχής, θα εμφανιστούν 6 κωδικοί.
  Αντιγράψτε τους και αποθηκεύστε τους σε ένα ασφαλές μέρος. Κάνοντας χρήση αυτών των κωδικών, μπορείτε να περάσετε το δεύτερο βήμα της ταυτοποίησης χρήστη και να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση στη συσκευή σας (γεννήτρια κωδικού) λόγω απώλειας / καταστροφής κ.ο.κ.

 14. Save the Codes


Δεν έχω πρόσβαση στη συσκευή με το Authenticator app που χρησιμοποίησα για την ενεργοποίηση του 2FA. Τι να κάνω;

Εάν για κάποιο λόγο δεν έχετε πρόσβαση στη συσκευή σας για να αντλήσετε τον κωδικό που θα παράξει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιον από τους 6 κωδικούς που σας δόθηκαν κατά την ενεργοποίηση της υπηρεσίας 2FA.
Οι κωδικοί αυτοί δεν είχαν αποσταλεί με e-mail και δεν είναι προσβάσιμοι μέσα από τον λογαριασμό σας στην IP.GR.
Σε περίπτωση που δεν τους είχατε αποθηκεύσει, επικοινωνήστε μαζί μας για να αποκτήσετε και πάλι πρόσβαση στον λογαριασμό σας.


Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω το 2FA;

Για να απενεργοποιήσετε το 2FA, ανατρέξτε στο Ο λογαριασμός μου > 2FA, επιλέξτε Απενεργοποίηση και επιβεβαιώστε την ενέργεια πατώντας το OK στο μήνυμα που θα εμφανιστεί.

Save the Codes


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης