Υποστήριξη
Email

Πώς μπορώ να δω τα email μου από webmail?

Το Webmail είναι μια υπηρεσία email στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω web browser. Εάν θέλετε να συνδεθείτε στο Webmail για να διαχειριστείτε τον email λογαριασμό που φιλοξενείτε στην IP.GR, υπάρχουν δύο τρόποι.

Ο ένας είναι μέσα από το cPanel, από όπου εφαρμόζεται η γενική διαχείριση όλων των email λογαριασμών, όπως δημιουργία νέου, διαγραφή υπάρχοντος, αυξομείωση αποθηκευτικού χώρου, αλλαγή κωδικού πρόσβασης κ.ά.
Ο δεύτερος και πιο άμεσος τρόπος, είναι η απευθείας σύνδεση στο Webmail.

Ας πάμε να δούμε αναλυτικά πώς συνδεόμαστε στην κάθε περίπτωση:

Σύνδεση στο Webmail μέσω cPanel

 1. Συνδεθείτε στο cPanel σας.

 2. Από την ενότητα EMAIL, ανατρέξτε στα Email Accounts.

 3. Email accounts


 4. Εντοπίστε το email στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε και πατήστε στα δεξιά του το Check Email.

 5. Check email


 6. Θα ανοίξει μία σελίδα στην οποία θα βρείτε το περιβάλλον διαχείρισης αλληλογραφίας (webmail client) roundcube. Πατήστε το Open για να συνδεθείτε στο mailbox σας. Εάν θέλετε να παρακάμπτετε αυτό το βήμα κάθε φορά που συνδέεστε στο webmail, μπορείτε να τσεκάρετε το Open my inbox when I log in προκειμένου να συνδέεστε απευθείας στο mailbox.

 7. Select webmail client


Σύνδεση απευθείας στο Webmail

 1. Για να συνδεθείτε στο Webmail, ο σύνδεσμος που θα πληκτρολογήσετε στο url πεδίο του browser που χρησιμοποιείτε είναι:
  • to-domain-mou.gr/webmail
   Ισχύει στην περίπτωση που στο domain έχουν οριστεί οι nameservers που αντιστοιχούν στο πακέτο hosting που προμηθευτήκατε από την IP.GR ή/και στην A record του domain είναι δηλωμένη η ip του server που αντιστοιχεί σε αυτό το πακέτο hosting
  • ή
  • nsxx.ipdns.gr/webmail > όπου xx ο server που φιλοξενεί τα email σας.
   Εάν δεν θυμάστε ποιος server είναι, μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό εύρεσης των nameservers που αντιστοιχούν στο πακέτο hosting που προμηθευτήκατε από την IP.GR.

 2. Θα εμφανιστεί η οθόνη σύνδεσης στο email σας. Εισάγετε στο πρώτο πεδίο τη διεύθυνση του email σας (π.χ. info@to-domain-mou.gr), στο δεύτερο πεδίο τον κωδικό του email και στη συνέχεια πατήστε Log in.

 3. Webmail login page


 4. Θα ανοίξει μία σελίδα στην οποία θα βρείτε το περιβάλλον διαχείρισης αλληλογραφίας (webmail client) roundcube. Πατήστε το Open για να συνδεθείτε στο mailbox σας. Εάν θέλετε να παρακάμπτετε αυτό το βήμα κάθε φορά που συνδέεστε στο webmail, μπορείτε να τσεκάρετε το Open my inbox when I log in προκειμένου να συνδέεστε απευθείας στο mailbox.

 5. Select webmail clientIPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης