Υποστήριξη
Hosting

Δεν μπορώ να συνδεθώ στο πακέτο hosting μου με Filezilla

Εάν χρησιμοποιείτε το Filezilla FTP Client και δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο πακέτο hosting σας (ενώ πιθανόν με τις ίδιες ρυθμίσεις να συνδεόσασταν παλαιότερα) μπορεί να συντρέχουν οι παρακάτω λόγοι:

 1. Έχουν αλλάξει τα στοιχεία σύνδεσης

  Αν χρησιμοποιείτε τα default στοιχεία σύνδεσης του cPanel και έχετε ζητήσει επανέκδοση κωδικών, τότε δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε ούτε με FTP. Θα πρέπει συνεπώς να ενημερώσετε το Filezilla με τον νέο κωδικό σύνδεσης που σας έχει σταλεί.

 2. Είναι μπλοκαρισμένη η IP σας στο Firewall

  Ενδέχεται να έχει μπλοκαριστεί η IP σας για λόγο που δεν σχετίζεται με την FTP σύνδεση που θέλετε να κάνετε (π.χ. από κάποιο email που δεν συνδέεται σωστά). Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα μπορέσετε να συνδεθείτε ούτε με το Filezilla καθότι όταν μπλοκάρεται η IP δεν βλέπετε συνολικά τον server και το site σας.

  Αν η IP σας είναι δυναμική κάντε επανεκκίνηση το router σας για να πάρετε νέα IP διεύθυνση. Αν η IP σας είναι στατική επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεμπλοκάρουμε την IP σας από το Firewall.

 3. Το site σας έχει μεταφερθεί σε νέο Server

  Αν το site σας έχει αλλάξει πρόσφατα server, είτε για λόγους αναβάθμισης / αλλαγής datacenter κ.ά., είτε επειδή αλλάξατε εταιρεία hosting, υπάρχει το πολύ πιθανό ενδεχόμενο οι κωδικοί σας να κάνουν login στο cPanel αλλά να μην μπορούν να κάνουν επιτυχείς FTP συνδέσεις.

  Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν έγιναν Reset οι κωδικοί κατά την μεταφορά μόνο για την υπηρεσία FTP ενώ για το cPanel παραμένουν ενεργοί. Για να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα:

  • Κάντε login στο cPanel
  • Στην ενότητα Preferences κάντε Change Password.
  • Στα παιδία Old Password και New Password βάλτε ξανά τον κωδικό που έχετε ήδη και πατήστε αποθήκευση.

  Το cPanel θα κάνει Reset τον κωδικό που ορίσατε (ακόμη και αν είναι ο ίδιος) για όλες τις υπηρεσίες του, συμπεριλαμβανομένης και της υπηρεσίας FTP. Δοκιμάστε ξανά να συνδεθείτε με το Filezilla.

 4. Έχετε κάνει αναβάθμιση στο Filezilla

  Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο σε ορισμένες εκδόσεις του Filezilla και μετά από αναβάθμιση να παρουσιάζεται αδυναμία σύνδεσης με τον server. Το Filezilla όπως και όλες οι εφαρμογές, αναβαθμίζεται αρκετά συχνά και πολλές από αυτές τις ενημερώσεις αφορούν τις κωδικοποιήσεις των πιστοποιητικών ασφαλείας, τους τύπους κρυπτογράφησης (ciphers) και λοιπές παραμέτρους βάσει των οποίων η εφαρμογή συνδέεται στον server.

  Κάθε φορά που αποδέχεστε ένα πιστοποιητικό ασφαλείας αποθηκεύονται πληροφορίες στον υπολογιστή σας σχετικά με το πιστοποιητικό (στα windows πιθανώς δημιουργούνται και εγγραφές στη registry), οπότε αν η εφαρμογή αλλάξει κάτι στις απαιτήσεις της ενδέχεται οι παράμετροι που έχετε ήδη αποθηκευμένες στον υπολογιστή σας να μην συμφωνούν και να προκαλούν σφάλμα σύνδεσης.

  Για να δείτε αν ανήκετε σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να ρυθμίσετε το Filezilla να συνδέεται με κρυπτογράφηση απλού FTP και όχι με κρυπτογράφηση μέσω TLS, όπως επιχειρεί αυτοματοποιημένα να συνδεθεί ο Filezilla.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Άνοιγμα του διαχειριστή τοποθεσιών" (Open site manager) που θα βρείτε κάτω από το μενού Αρχείο (File). Διαφορετικά, ακολουθήστε τη διαδρομή: Αρχείο > Διαχειριστής τοποθεσιών... (File > Site manager...).
  2. Πατήστε το πλήκτρο "Νέα τοποθεσία" (New site) ή επεξεργαστείτε την ήδη υπάρχουσα σύνδεση, εφόσον την έχετε δημιουργήσει παλαιότερα.
  3. Εισάγετε τις πληροφορίες για τη σύνδεση μέσω του FTP λογαριασμού σας.
   • Κόμβος/Host: το όνομα του domain σας (για παράδειγμα example.com)
   • Θύρα/Port: 21
   • Πρωτόκολλο/Protocol: FTP - Πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων /FTP - File Transfer Protocol
   • Κρυπτογράφηση/Encryption: Χρήση απλού FTP - Use plain FTP
   • Τύπος σύνδεσης/Logon type: Τυπικός/Normal
   • Χρήστης/User: Συμπληρώστε το username σας (για παράδειγμα johndoe@example.com)
   • Κωδικός πρόσβασης/Password: Αυτός είναι είτε ο κωδικός του cPanel σας, εάν πρόκειται για τον κεντρικό FTP λογαριασμό του πακέτου hosting σας ή τον κωδικό που δώσατε κατά τη δημιουργία του λογαριασμού FTP, εάν πρόκεται για κάποιον άλλο λογαριασμό.
  4. Πατήστε το κουμπί OK και στη συνέχεια το κουμπί Σύνδεση (Connect).

  Με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτεται το πιστοποιητικό SSL και οι όποιες πιθανές δυσαρμονίες με την νέα έκδοση του Filezilla.

  Εναλλακτικά, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο ftp client, περισσότερο ασφαλή, όπως για παράδειγμα ο Core FTP.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης