Υποστήριξη
Hosting

Πως μπορώ να κατεβάσω ένα πλήρες backup του site μου στον υπολογιστή μου?

Μπορείτε μέσα από το cPanel να πάρετε ένα πλήρες backup του site σας (Full cPanel Backup) εύκολα. Συνήθως, θα χρειαστείτε ένα πλήρες backup για να μεταφέρετε το site σας από έναν πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου σε κάποιον άλλο. Για κάθε άλλη περίπτωση, ένα απλό (μερικό / partial) backup είναι αρκετό, αν επιθυμείτε να διατηρείτε και εσείς ένα αντίγραφο ασφαλείας του website σας. Το μερικό backup περιλαμβάνει το home directory, ενώ το full cpanel backup περιέχει όλα τα στοιχεία του λογαριασμού σας.


Κατεβάστε ένα πλήρες - Full cPanel backup στον υπολογιστή σας

 1. Κάντε login στο cPanel
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Backups που θα βρείτε στην ενότητα Files.

  cPanel - Backups

 3. Στην ενότητα Full Backup κάντε κλικ στην επιλογή Download a Full Website Backup.

  cPanel - Full cPanel backup

 4. Στο πεδίο Backup Destination μπορείτε να επιλέξετε το χώρο που θα αποθηκευτεί το backup. Αφήνοντας την προεπιλογή Home Directory θα πρέπει να έχετε μεριμνήσει ώστε να υπάρχει επαρκής χώρος για να αποθηκευτεί το backup.

  Αν δεν έχετε επαρκή χώρο για την αποθήκευση του backup μπορείτε είτε να αναβαθμίσετε σε μεγαλύτερο πακέτο με περισσότερο χώρο, είτε να αποθηκεύσετε το backup σε άλλο χώρο με χρήση FTP σύνδεσης, κάνοντας κλικ στην επιλογή Remote FTP Server και εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύνδεση.

  Στο πεδίο Email Address μπορείτε να εισάγετε μία διεύθυνση email για να σας σταλεί μήνυμα email με την ολοκλήρωση του backup. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται επειδή ένας λογαριασμός μπορεί να περιέχει μεγάλο όγκο δεδομένων και δημιουργία του backup να αργήσει, συνεπώς εισάγετε το email σας προκειμένου να λάβετε ενημέρωση και να μην περιμένετε την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

  Κάντε κλικ στην επιλογή Generate Backup.

  cPanel - Generate a full backup

  Με την ολοκλήρωση του Backup θα δείτε στην ενότητα Available Backups To Download: το backup που μόλις πήρατε και μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης