Υποστήριξη
Hosting

Πως μπορώ να μεταφέρω το site μου από άλλη εταιρία στην IP.GR?

Η μεταφορά της ιστοσελίδας σας στην IP.GR γίνεται με τη λήψη ενός αντιγράφου της υπάρχουσας εγκατάστασης και με μεταφορά του στο πακέτο hosting που έχετε προμηθευτεί από την IP.GR.


Λήψη αντιγράφου από τον παλιό server

Αν ο server που βρίσκεται η ιστοσελίδα σας είναι σε cPanel, πάρτε ένα Full cPanel Backup μέσα από την επιλογή Backups της ενότητας Files του cPanel.

Αν δεν είναι σε cPanel αλλά σε κάποια άλλη πλατφόρμα (Plesk κ.ά.) πάρτε ένα backup του κεντρικού φακέλου της εγκατάστασής σας (home directory). Αυτό το backup αφορά τα αρχεία της ιστοσελίδας σας. Επίσης πάρτε ένα backup των βάσεων δεδομένων που λειτουργείτε στην ιστοσελίδα σας.


Εγκατάσταση αντιγράφου στον νέο server

Αν διαθέτετε Full cPanel Backup συνδεθείτε στο νέο πακέτο hosting που προμηθευτήκατε από την IP.GR είτε με FTP είτε μέσω του cPanel, ανεβάστε το backup μέσα στο φάκελο public_html και εν συνεχεία επικοινωνήστε μαζί μας για να τρέξουμε εμείς την εγκατάστασή του, καθότι χρειάζονται πλήρη δικαιώματα διαχειριστή στον server, προκειμένου να γίνει restore σε Full cPanel backup.

Αν έχετε backup του home directory και των βάσεων χωριστά, ανεβάστε το backup του home directory στο cPanel και κάντε extract του συμπιεσμένου αρχείου backup, μέσα από τη Διαχείριση αρχείων του cPanel. Σε αυτή τη φάση θα πρέπει τα αρχεία της εφαρμογής σας να βρίσκονται extracted μέσα στο φάκελο public_html.

Αναφορικά με τις βάσεις δεδομένων πρώτα φτιάξτε τις βάσεις δεδομένων στο cPanel και έπειτα μέσα από το phpMyAdmin κάντε import τα backups των βάσεων ένα-ένα. Αν έχετε μόνο μία βάση θα κάνετε import ενός αρχείου μόνο.

Αν η ονομασία των βάσεων δεδομένων ή τα στοιχεία των χρηστών τους έχουν αλλάξει, θα χρειαστεί να ενημερώσετε τα scripts που υλοποιούν συνδέσεις στις βάσεις αυτές, με τα νέα στοιχεία. Για παράδειγμα σε μια τυπική Joomla εγκατάσταση, το αρχείο παραμετροποίησης είναι το configuration.php. Αντίστοιχα στο Wordpress είναι το wp-config.php.


Ρύθμιση του domain

Για να δείξει το domain name σας στην νέα εγκατάσταση του site σας, μπορείτε να αλλάξετε τους nameservers στο domain σας. Αν θέλετε να ελέγξετε τη λειτουργικότητα της νέας εγκατάστασης πριν κάνετε την αλλαγή των nameservers ακολουθήστε τις οδηγίες, πως να κάνετε προεπισκόπιση της ιστοσελίδας σας πριν την τελική της δημοσίευση.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης