Υποστήριξη
Hosting

Πως μπορώ να πάρω το backup των βάσεων MySQL του site μου?

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη μιας ιστοσελίδας είναι η Βάση Δεδομένων που χρησιμοποιεί. Εκεί αποθηκεύονται χρήσιμες πληροφορίες για την ιστοσελίδα όπως κείμενα, πληροφορίες προϊόντων στα eshops ενδεχομένως και δεδομένα χρηστών.

Η ύπαρξη αντιγράφου ασφαλείας (backup) της Βάσης Δεδομένων μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως σημαντική σε περιπτώσεις απώλειας δεδομένων από διαχειριστικό σφάλμα ή κακόβουλη ενέργεια. Αν για παράδειγμα από λάθος διαγράψετε δεδομένα χρηστών, ένα backup της βάσης σας μπορεί να επαναφέρει σημαντικές πληροφορίες.

Επίσης καλό θα είναι πριν από κάθε σημαντική μεταβολή στην ιστοσελίδα σας να παίρνετε κάποιο backup της βάσης δεδομένων αλλά και των αρχείων σας. Για παράδειγμα αν πρόκειται να κάνετε αναβάθμιση στο Joomla site σας ή να εγκαταστήσετε ένα νέο Plugin στο Wordpress, αυτές οι ενέργειες ενδεχομένως να επηρεάσουν τη δομή και τα περιεχόμενα της βάσης δεδομένων και των αρχείων σας, οπότε η ύπαρξη backup ασφαλείας πριν από κάθε τέτοια ενέργεια ίσως αποδειχθεί σωτήρια για την ιστοσελίδα σας.


Backup Βάσης Δεδομένων στο cPanel

  1. Κάντε login στο cPanel
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Backups που θα βρείτε στην ενότητα Files.

    cPanel - Backups

  3. Στην ενότητα Download a MySQL Database Backup κάντε κλικ στον σύνδεσμο που περιέχει το όνομα της βάσης δεδομένων σας π.χ. example_com_db.

    cPanel - Backup βάσης δεδομένων

    Ένα συμπιεσμένο αρχείο με κατάληξη .sql.gz αρχίζει να κατεβαίνει στον υπολογιστή σας και είναι το αρχείο backup που μόλις αιτηθήκατε. Με αυτόν τον τρόπο κατεβάζετε στον υπολογιστή σας ένα backup ασφαλείας της βάσης δεδομένων σας, το οποίο μπορείτε να κάνετε restore σε περίπτωση ανάγκης.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης