Υποστήριξη
Hosting

Αλλαγή προεπιλεγμένης index page στο website σας.
Πως να αλλάξετε τo DirectoryIndex του site σας μέσω του αρχείου .htaccess

Ο διακομιστής (server) αναζητά συγκεκριμένα ονόματα αρχείων για να προσφέρει την αρχική σελίδα του ιστοτόπου σας. Η προεπιλεγμένη σειρά των ονομάτων αρχείων που ο server αναζητά είναι index.htm, index.html, index.php και τέλος default.htm.

Αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε το όνομα του αρχείου index που θα ψάξει ο server τροποποιώντας το αρχείο .htaccess. Ίσως για παράδειγμα θέλετε να έχετε ένα συγκεκριμένο προσαρμοσμένο όνομα για το αρχείο ή ίσως μεταφέρεστε απο άλλο hoster όπου αυτό το αρχείο ονομαζόταν διαφορετικά, με αυτό το τρόπο οι εσωτερικοί σας σύνδεσμοι δεν θα χαλάσουν.

Τι είναι ένα αρχείο .htaccess?

Το αρχείο .htaccess είναι ένα κρυφό αρχείο κειμένου μέσα στο λογαριασμό φιλοξενίας σας. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να τροποποιηθεί για να αλλάξει η συμπεριφορά της ιστοσελίδας σας. Ενεργεί ως σύνδεσμος μεταξύ του domain σας και του server και μπορεί να εκτελέσει διάφορες λειτουργίες.

Αλλαγή της αρχικής σελίδας index μέσω του αρχείου .htaccess

Τα παρακάτω βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε την αρχική σελίδα index σας:
 1. Κάντε σύνδεση στο cPanel.
 2. Στη συνέχεια επιλέξτε το εικονίδιο File Manager κάτω απο τη κατηγορία Files.
 3. Μετά κάντε κλικ στο κουμπί Settings στην επάνω δεξιά γωνία.
 4. Έπειτα επιλέξτε το ριζικό φάκελο (root folder) για το domain που εργάζεστε, βεβαιωθείτε πως το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο Show Hidden Files είναι επιλεγμένο και κάντε κλικ στο κουμπί Save.
 5. Μόλις βρείτε το αρχείο .htaccess, κάντε δεξί κλικ πάνω του ώστε να εμφανιστεί το μενού επιλογών για αυτό το αρχείο και επιλέξτε Επεργασία (Edit).
 6. Τώρα βρίσκεστε στην σελίδα επεξεργασίας του αρχείου .htaccess. Επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα στο πάνω μέρος του αρχείου αλλάζοντας τη γραμμή "first.html" με το όνομα της επιθυμητής σελίδας που θέλετε να ορίσετε ως αρχική index.
 7. DirectoryIndex first.html

  Είναι εφικτό επίσης να ορίσετε περισσότερα από ένα αρχεία index. Το αρχείο .htaccess θα διαβαστεί απο αριστερά προς τα δεξιά και θα επιλεγεί η πρώτη διαθέσιμη σελίδα. Για παράδειγμα, με το παρακάτω κώδικα προστίθενται τα αρχεία home.html, index.html και index.php. Πρώτα ο server θα ψάξει για το αρχείο home.html, αν δεν βρεθεί αρχείο με αυτό το όνομα θα συνεχίσει για να βρει το index.html και ούτω καθεξής.

  DirectoryIndex home.html index.html index.php

 8. Στο τέλος πατήστε το κουμπί Save Changes στην επάνω δεξιά γωνία για να αποθηκεύσετε τις νέες ρυθμίσεις σας στο αρχείο .htaccess.

IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης