Υποστήριξη
Web Development

Πως να αναβαθμίσετε το Drupal σε νεότερη έκδοση?

Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα αν θέλετε να αναβαθμίσετε την Drupal εγκατάσταση της ιστοσελίδας σας στην τελευταία σταθερή έκδοση.

 1. Το πρώτο βήμα είναι να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Drupal και να κατεβάσετε από εκεί την τελευταία διαθέσιμη έκδοση.

  Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, θα πρέπει να ανεβάσετε τη νέα έκδοση του Drupal στην ιστοσελίδα σας. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να γίνει αυτό είναι να δημιουργήσετε ένα νέο φάκελο στον κατάλογο public_html της ιστοσελίδας σας, π.χ. drupal_new, και να ανεβάσετε μέσα εκεί το νέο πακέτο. Στη συνέχεια θα πρέπει να εξάγετε το αρχείο μέσω του cPanel > File Manager.

  Μπορείτε επίσης να εξάγετε το αρχείο στον υπολογιστή σας και να ανεβάσετε το περιεχόμενό του στο λογαριασμό σας μέσω του ενός προγράμματος πελάτη FTP (FTP client).

 2. Μόλις η νέα έκδοση του Drupal ανέβει στον νέο φάκελο, θα πρέπει να αντιγράψετε τα απαραίτητα αρχεία και φακέλους από την παλιά έκδοση στη νέα χρησιμοποιώντας ένα αντίγραφο ασφαλείας της ιστοσελίδας σας (αν δεν έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας θα ήταν καλό να πάρετε πρώτα ένα πριν συνεχίσετε).

  Πλοηγηθείτε στο φάκελο του αντιγράφου ασφαλείας σας και αντιγράψτε το αρχείο .htaccess και τους καταλόγους αρχείων και ανεβάστε τους στο φάκελο drupal_new αντικαθιστώντας τα υπάρχοντα αρχεία.

  Έπειτα πλοηγηθείτε στη διαδρομή cPanel > File manager > public_html/drupal_new/sites/default και ανοίξτε το αρχείο settings.php για επεξεργασία.

  Επεξεργαστείτε την ακόλουθη γραμμή:

  $update_free_access = FALSE;

  και αλλάξτε την σε:

  $update_free_access = TRUE;

  Οι παραπάνω αλλαγές θα σας επιτρέψουν να εκτελέσετε το script update.php από τον browser σας.

 3. Επόμενο βήμα είναι να ενημερώσετε τη βάση δεδομένων του Drupal σας. Για να γίνει αυτό πηγαίνετε στη διεύθυνση https://example.com/drupal_new/update.php όπου το example.com αντιστοιχεί στο πραγματικό όνομα της ιστοσελίδας σας.

  Μετά κάντε κλικ στο κουμπί Continue και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Θα εμφανιστεί μια λίστα με τις εκκρεμείς ενημερώσεις. Μπορείτε να τις ελέγξετε και μετά να κάνετε κλικ στο κουμπί Apply pending updates για να εκτελεστεί η ενημέρωση.

  Εάν δεν αναφερθούν σφάλματα, η εφαρμογή σας θα έχει αναβαθμιστεί με επιτυχία. Για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να γυρίσετε τη μεταβλητή $update_free_access στο αρχείο settings.php πίσω σε false.

  $update_free_access = FALSE;

  Ανοίξτε ένα νέο παράθυρο στο πρόγραμμα περιήγησης σας και πηγαίνετε στην ιστοσελίδα που μόλις αναβαθμίσατε. Καθώς η αναβάθμιση έγινε σε δοκιμαστικό φάκελο η διεύθυνση θα είναι https://example.com/drupal_new/ .

  Αφού βεβαιωθείτε πως η αναβαθμισμένη έκδοση της ιστοσελίδας σας λειτουργεί σωστά, μπορείτε να διαγράψετε ή να μετονομάσετε τον παλιό drupal φάκελο σε drupal_old και τον καινούριο drupal_new φάκελο σε drupal, προκειμένου να τεθεί η νέα έκδοση σε λειτουργία στην ιστοσελίδα σας.


Αναβάθμιση μέσω auto installer

Αν έχετε συγχρονισμένο το Drupal σας με τον μηχανισμό αυτόματης εγκατάστασης installatron, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση της εφαρμογής σας μέσω αυτού του μηχανισμού με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μέσα από το cPanel πηγαίνετε στην επιλογή Web Applications και εντοπίζετε την εφαρμογή που έχετε εγκαταστήσει. Εφόσον υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση το installatron θα εμφανίσει σχετική ένδειξη προτρέποντάς σας να αναβαθμίσετε. Μπορείτε να κάνετε κλικ στην σχετική προτροπή Update. Το installatron παρέχει επίσης τη δυνατότητα λήψης backup πριν το update και δυνατότητα αυτόματης επαναφοράς σε περίπτωση αποτυχίας της αναβάθμισης. Μην λησμονήσετε να τσεκάρετε αυτήν την επιλογή καθότι μπορεί να σας προστατέψει από ενδεχόμενη αποτυχία και να κερδίσετε σημαντικό χρόνο από μία πιθανή χειροκίνητη επαναφορά backup.

Επιλέξτε να εκτελεστεί η αναβάθμιση και μόλις ολοκληρωθεί ελέγξτε την ιστοσελίδα σας για τυχόν δυσλειτουργίες. Αν διαπιστώσετε προβλήματα μπορείτε μέσα από το Installatron να μεταβείτε στην επιλογή My Backups και να κάνετε επαναφορά του Backup που πήρατε πριν κάνετε την αναβάθμιση. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να επαναφέρετε τη σελίδα σας στην κατάσταση που ήταν προηγουμένως.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης