Υποστήριξη
Web Development

Προωθήστε την ιστοσελίδα σας με πρόσθετα κοινωνικών δικτύων - social plugins

Τα πρόσθετα κοινωνικών δικτύων επιτρέπουν στους επισκέπτες σας να μοιραστούν τα ποιοτικά άρθρα που θα δουν ή θα διαβάσουν από την ιστοσελίδα σας με τους ακόλουθους τους στα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, κλπ). Αυτό βοηθάει να συγκεντρώσετε επιπλέον κίνηση για την ιστοσελίδα σας.

Αν θέλετε να το επιτύχετε και εσείς αυτό, μπορείτε να τοποθετήστε ένα πρόσθετο που θα προσφέρει άμεσα το σύνδεσμο της ιστοσελίδας σας στο αντίστοιχο κοινωνικό δίκτυο.

Παρακάτω είναι μερικά πρόσθετα κοινωνικών δικτύων για τα πιο δημοφιλή συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CMS): 

  • το πρόσθετο Nice Social Bookmark για το Joomla
  • το πρόσθετο ShareThis για το Drupal
  • το πρόσθετο Social Bookmarks για το WordPress
  • Επίσης από το website του AddThis μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κώδικα για να τοποθετήσετε χειροκίνητα, διάφορα κουμπιά κοινωνικών δικτύων στην ιστοσελίδα σας.


Τι να προσέξω

Όπως κάθε τι ξένο στον ιστότοπό σας, έτσι και τα social plugins δημιουργούν ενός βαθμού εξάρτηση της ιστοσελίδας σας από σελίδες τρίτων κατασκευαστών. Θα πρέπει να είστε σίγουρος ότι τα plugin που χρησιμοποιείτε προέρχονται από αξιόπιστους κατασκευαστές (π.χ. facebook, google κ.ά.). 

Κάθε plugin προκαλεί αναπόφευκτα έναν σημαντικό αριθμό από http requests, προκειμένου να κατεβάσει η ιστοσελίδα σας όλους τους απαραίτητους πόρους (γραφικά, css, javascript κ.ά.) από τον πάροχο του plugin. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε sites με υψηλή επισκεψιμότητα καθότι υπάρχει συσσώρευση των http requests, λόγω αυξημένης ζήτησης και ενδέχεται να προκύψουν timeouts ή πολύ μεγάλες αργοπορίες της σελίδας σας μέχρι να κατέβουν όλοι οι πόροι.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα Javascript plugins και στον τρόπο με τον οποίο ενσωματώνεται στην ιστοσελίδα σας ο κώδικας του τρίτου κατασκευαστή. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αργούν να παίξουν εγγενείς Javascript εντολές που έχετε προγραμματίσει για το δικό σας site, λόγω του ότι αργεί να κατεβεί και εκτελεστεί η Javascript του ξένου παρόχου (plugin). Τα asynchronous calls των εξωτερικών Javascripts μπορούν να βελτιώσουν τις αργοπορίες, δεν θα λύσουν όμως ουσιαστικά το παραπάνω πρόβλημα όταν αυτό παρουσιαστεί. Θα σας προτείναμε συνεπώς να περιλάβετε όσο το δυνατό πιο ξεκάθαρες και οικονομικές από άποψη πόρων λογικές κατά τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας ώστε να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητες καταστάσεις στο μέλλον. Φυσικά θα πρέπει να εποπτεύετε για πιθανές αναβαθμίσεις στα plugins των τρίτων παρόχων για πιθανές βελτιώσεις που μπορεί να διατεθούν.

Συμπερασματικά αξίζει ιδιαίτερης προσοχής η μελέτη και ενσωμάτωση των social plugins προκειμένου να επιλεγεί αυτό το οποίο θα έχει όσο το δυνατό μικρότερη επίπτωση (impact) στην ιστοσελίδα σας, δηλαδή αυτό που θα απαιτεί όσο το δυνατό λιγότερους πόρους (γραφικά, css, javascript κ.ά.) για να μπορέσει να λειτουργήσει.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης