Υποστήριξη
Web Development

Drupal Tutorial - σύνδεση με τα κοινωνικά σας δίκτυα

Για να έχουν την δυνατότητα οι επισκέπτες σας ή οι πελάτες σας να συνδεθούν μαζί σας και εκτός της προσωπικής ή εταιρικής σας σελίδας, θα ήταν καλό να τους δώσετε την επιλογή να σας βρουν εύκολα και γρήγορα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν συχνά και καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο θα μαθαίνουν τα νέα σας και θα βλέπουν τις δημοσιεύσεις σας ευκολότερα και γρηγορότερα.

Για να το κάνετε αυτό υπάρχουν διάφοροι τρόποι, ο πιο κοινός από αυτούς είναι με τη χρήση κάποιου πρόσθετου (module) για το Drupal ή με την προσθήκη νήματος (feed) απευθείας από την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε.

Πρόσθετα (modules) κοινωνικής δικτύωσης

Ένα προτεινόμενο πρόσθετο (module) κοινωνικής δικτύωσης που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε είναι το  Follow. Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε σαν ένα οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο του Drupal. Αυτό το πρόσθετο προσθέτει διάφορα links προς τις σελίδες σας στις γνωστότερες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 

Άλλη μια καλή επιλογή είναι το πρόσθετο ShareThis, το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες σας να μοιράζονται τα άρθρα σας στα αγαπημένα τους κοινωνικά δίκτυα.

Μπορείτε να βρείτε αυτά και πολλά ακόμη πρόσθετα κοινωνικής δικτύωσης στην επίσημη σελίδα του Drupal

Προσθέστε ένα Social Network Feed Block

Μπορείτε να προσθέσετε ένα πλαίσιο του αγαπημένου σας κοινωνικού δικτύου με ζωντανή τροφοδοσία (feed) των τελευταίων δημοσιεύσεων σας απευθείας στην ιστοσελίδα σας. Αυτό γίνεται απλά αντιγράφοντας τον κώδικα που σας παραχωρεί η κάθε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα από το Facebook με το Page Plugin ή από το Twitter με το Embedded Timelines. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να επεξεργαστείτε την εμφάνιση τους από την αντίστοιχη σελίδα, μετά να αντιγράψετε τον κώδικα και να τον μεταφέρετε στην ιστοσελίδα σας. Παρακάτω ακολουθεί ένα παράδειγμα.

Για αρχή θα πρέπει να πλοηγηθείτε στη διαδρομή Structure > Blocks του διαχειριστικού περιβάλλοντος του Drupal και μετά να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο Add Block στο πάνω μέρος της σελίδας.

Εκεί θα δώσετε έναν τίτλο (title) και μια περιγραφή (description) για το νέο σας μπλοκ. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επικολλήσετε τον κώδικα που αντιγράψατε από την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που σας ενδιαφέρει. (Twitter, Facebook κ.τ.λ.). Φροντίστε ο επεξεργαστής κειμένου σας να βρίσκεται στην επιλογή Full HTML.

Για να επιλέξετε τη θέση που θα εμφανιστεί στο νέο σας μπλοκ, πηγαίνετε προς τα κάτω στην κατηγορία Region Settings και διαλέξτε σε ποιο σημείο της σελίδας σας θα τοποθετηθεί. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να γνωρίζετε τις διαθέσιμες θέσεις των πρόσθετων (modules) και της διάταξης του θέματος που χρησιμοποιείται. Μόλις αποφασίσετε την θέση του μπλοκ σας, κάντε κλικ στο κουμπί Save block για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. 

Ανανεώστε την ιστοσελίδα σας και το νέο μπλοκ του κοινωνικού δικτύου σας θα εμφανιστεί στην θέση που επιλέξατε.


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης