Υποστήριξη
Web Development

Drupal Tutorial - Προσθέστε μια σελίδα Επικοινωνίας στην ιστοσελίδα σας

Αν θέλετε να παρέχετε στους επισκέπτες ή τους πελάτες σας έναν εύκολο τρόπο επικοινωνίας μαζί σας μέσω της προσωπικής σας ιστοσελίδας τότε ο καλύτερος αυτός τρόπος είναι να δημιουργήσετε μια σελίδα "Επικοινωνήστε μαζί μας".

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα μπορέσετε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να έχετε έτοιμη μια σελίδα επικοινωνίας στον ιστότοπό σας, για να μπορείτε να πάρετε εύκολα πληροφορίες και σχόλια από τους επισκέπτες σας.


Ενεργοποίηση του πρόσθετου Επικοινωνίας και προσθήκη της σελίδας στο μενού

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το πρόσθετο επικοινωνίας του Drupal. Αυτό μπορεί να γίνει πηγαίνοντας στη σελίδα των Modules σας και ενεργοποιώντας το πρόσθετο με όνομα Contact. Το πρόσθετο αυτό έρχεται προεγκατεστημένο μαζί με την εγκατάσταση του Drupal, έτσι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε το πεδίο ελέγχου Enabled και να μετά να πατήσετε Save configuration.

Για να επιτρέψετε σε επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να χρησιμοποιήσουν την φόρμα επικοινωνίας σας θα πρέπει επίσης να αλλάξετε και τις άδειες πρόσβασης του πρόσθετου. Έτσι κάντε κλικ στο σύνδεσμο Permissions δίπλα στο module Contact. Εκεί, θα δείτε διάφορα πλαίσια ελέγχου. Βρείτε το κομμάτι που γράφει Contact και επιλέξτε τη στήλη ANONYMOUS USER για το πεδίο Use the site-wide contact form. Τέλος πατήστε το κουμπί Save permissions στο κάτω μέρος της σελίδας.

Επόμενο βήμα είναι να μεταβείτε στη σελίδα Structure > Contact form από όπου θα μπορέσετε να επεξεργαστείτε τη μορφή της φόρμας επικοινωνίας σας. Με την ενεργοποίηση του πρόσθετου επικοινωνίας δημιουργείται αυτόματα από το Drupal μια φόρμα επικοινωνίας με προεπιλεγμένα στοιχεία έτσι ώστε να σας διευκολύνει. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ώστε να "πατήσετε πάνω σε αυτή" σαν πρότυπο και να την προσαρμόσετε στις ανάγκες τις ιστοσελίδας σας. 

Αφού ολοκληρώσετε την επεξεργασία και αποθηκεύσετε τη φόρμα σας θα πρέπει να προσθέσετε και ένα σύνδεσμο στο μενού της σελίδας σας ώστε να είναι ευκολότερα προσβάσιμη για τους επισκέπτες σας. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ απλά πηγαίνοντας στη διαδρομή Structure > Menus και έπειτα κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Add ακριβώς δίπλα από το Main Menu. Μέσα εκεί θα πληκτρολογήσετε τα ακόλουθα:

  • στο πεδίο Menu title link το κείμενο που θέλετε να εμφανίζεται στο μενού σας για τη σελίδα επικοινωνία σας, για παράδειγμα "Επικοινωνήστε Μαζί Μας" 
  • στο πεδίο Path τον σύνδεσμο προς τη σελίδα επικοινωνίας σας, ο οποίος από προεπιλογή του πρόσθετου είναι "contact"
Τέλος πατήστε το κουμπί Save.

Έτσι η σελίδα Επικοινωνίας σας θα είναι πλέον έτοιμη και προσβάσιμη από κάθε επισκέπτη σας (συνδεδεμένο ή όχι). Μπορείτε να φορτώσετε την ιστοσελίδα σας και να επιλέξετε την επικοινωνία από το κύριο μενού. 


IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης