Υποστήριξη
Web Development

Οδηγός χρήσης του Sitejet Website Builder στο cPanel

Το Sitejet είναι ένας καινοτόμος Website Builder με πάνω από 140 έτοιμα πρότυπα επαγγελματικών ιστοτόπων, ο οποίος περιλαμβάνεται εντελώς δωρεάν με κάθε πακέτο hosting της IP.GR. Δεν χρειάζεται καμία απολύτως γνώση κώδικα, είναι ολοκληρωτικά ένας drag & drop editor και έχει ενσωματωμένο ακόμη και AI (Artificial Intelligence) για την σύνταξη των κειμένων της σελίδα σου!

Πώς ξεκινάω την κατασκευή της ιστοσελίδας;

 1. Αρχικά συνδεόμαστε στο cPanel του πακέτου φιλοξενίας μας
 2. Σύνδεση στο cPanel
 3. Πατάμε από την αριστερή πλευρική στήλη το εικονίδιο του Sitejet Builder
 4. Επιλογή Sitejet Builder
 5. Πατάμε το κουμπί "Build with Sitejet" που βρίσκεται στην ίδια γραμμή με το domain μας
 6. Build with Sitejet
 7. Στο παράθυρο που εμφανίζεται έχουμε δύο επιλογές. Είτε μπορούμε να ξεκινήσουμε με κάποιο έτοιμο template, είτε μπορούμε να δημιουργήσουμε την ιστοσελίδα από την αρχή. Υπάρχει μεγάλη συλλογή από έτοιμα templates με διαφορετική αισθητική και δομή δίνοντάς μας μεγάλη ευελιξία στο κομμάτι της σχεδίασης. Στο παρόν άρθρο θα χρησιμοποιήσουμε το πρότυπο "TechUp", πατώντας το κουμπί "Choose"
 8. Επιλογή template στο Sitejet
 9. Έπειτα ανακατευθυνόμαστε αυτόματα στον Site Builder για να ξεκινήσουμε την επεξεργασία της ιστοσελίδας μας

Πώς επεξεργάζομαι την σχεδίαση της ιστοσελίδας μου;

Πατώντας στην ενότητα "Design" μας δίνεται η δυνατότητα να ορίσουμε γενικούς κανόνες που θα ισχύουν στα στοιχεία που προσθέτουμε. Συγκεκριμένα, μπορούμε να ορίσουμε γραμματοσειρές, χρώματα στα κουμπιά, πλαίσια και άλλες αισθητικές ιδιότητες. Το γεγονός ότι γίνεται στο συγκεκριμένο σημείο ένας τυπικός ορισμός κάποιων κανόνων, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλαγές σε επίπεδο στοιχείου. Δηλαδή, αν έχουμε ορίσει ότι όλα τα κουμπιά θα έχουν χρώμα φόντου το κόκκινο δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προσθέσουμε ένα πράσινο κουμπί σε κάποιο σημείο του site μας.

Αλλαγή σχεδίασης - design στο Sitejet

Πώς διαχειρίζομαι τις σελίδες της ιστοσελίδας μου; (Προσθήκη νέας , αφαίρεση, τίτλοι σελίδες κ.α.)

Πατώντας στην ενότητα "Pages" (Ctrl + Alt + S) εμφανίζεται μια νέα καρτέλα μέσω της οποία μπορούμε να:

 1. Προσθέσουμε νέα σελίδα, πατώντας το κουμπί "New page"
 2. Προσθήκη νέας σελίδας στο Sitejet
 3. Αφαιρέσουμε μια σελίδα πατώντας πηγαίνοντας τον κέρσορα πάνω της και μετά πατάμε το σύμβολο του κάδου
 4. Αφαίρεση σελίδας στο Sitejet
 5. Αναδιατάξουμε την σειρά εμφάνισης των σελίδων μας, πατώντας παρατεταμένα στις τρεις γραμμές και τοποθετώντας την επιλεγμένη σελίδα στην επιθυμητή θέση
 6. Αναδιάταξη σελίδων στο Sitejet
 7. Ορίσουμε το URL, το όνομα της σελίδας, το Meta Description και τα Meta Keywords, είτε ξεχωριστά για κάθε μία σελίδα πατώντας το εικονίδιο με το γρανάζι είτε μαζικά για όλες τις σελίδες πατώντας στο κουμπί "All Settings"
 8. Αλλαγή SEO ρυθμίσεων σελίδας στο Sitejet

Πώς επεξεργάζομαι την σελίδα μου;

Πώς προσθαφαιρώ ενότητες;

Για να προσθέσουμε κάποια ενότητα, κατευθυνόμαστε στην αριστερή στήλη στην καρτέλα "Elements". Εμφανίζονται διάφορες επιλογές που μπορούμε να τοποθετήσουμε όπως κάποιο πεδίο κειμένου, slider, εικονίδια κλπ. Πατάμε παρατεταμένα στο στοιχείο που θέλουμε να προσθέσουμε και το "τραβάμε" στην περιοχή που θέλουμε το τοποθετηθεί.Προσθήκη Elements στο Sitejet

Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε κάποια αναδιάταξη των elements, πατάμε πάνω στο εικονίδιο "Navigator" και μπορούμε να αλλάξουμε την σειρά που εμφανίζονται τα στοιχεία της σελίδας μας.

Αναδιάταξη Elements στο Sitejet

Για να διαγράψουμε κάποιο στοιχείο/ενότητα, πηγαίνουμε τον κέρσορα στο σημείο που τοποθετήθηκε και είτε κάνουμε κλικ + Backspace είτε πατάμε τις τρεις τελείες και μετά Delete.

Διαγραφή Element στο Sitejet

Πώς επεξεργάζομαι τις ενότητες;

Κάνοντας διπλό κλικ πάνω στο εκάστοτε στοιχείο που επιθυμούμε να επεξεργαστούμε, ανοίγει στην αριστερή στήλη μια νέα ενότητα με διάφορες παραμετροποιήσεις που μπορούμε να κάνουμε, οι οποίες είναι διαφορετικές ανάλογα και με το στοιχείο που επιλέξαμε. Για παράδειγμα στα πλαίσια κειμένου μας δίνονται όλες οι επιλογές μορφοποίησής του (Bold, αλλαγή στοίχισης, προσθήκη συνδέσμου) αλλά και πολλές περισσότερες στην καρτέλα "Style" μέσω τις οποίας μπορούμε να προσθέσουμε πλαίσιο (border) στην ενότητα, σκίαση στο κείμενο, ακόμη και animations (!).

Πώς μπορώ να κάνω προεπισκόπηση της ιστοσελίδας μου;

Για να ελέγξουμε τις αλλαγές που κάναμε, έχουμε τρεις επιλογές προεπισκόπησης.

 • Πατώντας το εικονίδιο με το Ματάκι στην μπάρα κάνουμε προεπισκόπηση της ιστοσελίδας μας (Ctrl + P)
 • Πατώντας στο εικονίδιο με το Ματάκι την επιλογή "Open Preview Website" δημιουργείται ένας προσωρινός σύνδεσμος μέσω του οποίου μπορούμε να κάνουμε τους ελέγχους σε άλλες συσκευές και browsers
 • Πατώντας στο εικονίδιο με το Ματάκι την επιλογή "Presentation Mode" δημιουργείται δυναμικά μια σελίδα μέσω της οποίας μπορούμε να εξετάσουμε πώς φαίνεται η ιστοσελίδα μας σε Υπολογιστές, Tablet και κινητά
 • Πατώντας στο εικονίδιο με το Ματάκι την επιλογή "Send Presentation Link" παράγεται ένας σύνδεσμος τον οποίο μπορούμε να κοινοποιήσουμε σε τρίτους για να δουν την ιστοσελίδα μας
Προεπισκόπηση ιστοσελίδας στο Sitejet

Αλλαγή βασικών ρυθμίσεων ιστοσελίδας

Μεταβαίνοντας στις τρεις τελείες "More" και έπειτα "Website settings" μας δίνονται αρκετές δυνατότητες τροποποίησης. Από την καρτέλα "General", μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα της ιστοσελίδας μας (Website Name) και να μεταφορτώσουμε το λογότυπό μας, το favicon καθώς και την εικόνα που θα προστεθεί για το πρωτόκολλο Open Graph.

Αλλαγή ρυθμίσεων σελίδας στο Sitejet

Πώς αλλάζω το στοιχεία επικοινωνίας της ιστοσελίδας μου;

Από τις τρεις τελείες στο "More" και μετά στην ενότητα "Data" μπορούμε να αλλάξουμε τις στοιχεία επικοινωνίας μας και αυτά να ενημερωθούν αυτόματα σε όλα τα σημεία της ιστοσελίδας μας που ήταν τοποθετημένα.

Αλλαγή στοιχείων επικοινωνίας στο Sitejet

Πώς συνδέω την ιστοσελίδα μου με το Google Analytics;

Για να συνδέσουμε τα Google Analytics με το site που κατασκευάσαμε μέσω του Sitejet, πατάμε στις τρεις τελείες πάνω δεξιά στο "More", και μετά "SEO Settings". Κατεβαίνουμε στο προτελευταίο πεδίο με την ετικέτα "Google Analytics ID". Αντιγράφουμε το μοναδικό Analytics ID μας από την πλατφόρμα των Analytics (μπορεί να βρεθεί εδώ) και απλά το κάνουμε επικόλληση στο συγκεκριμένο σημείο.

Σύνδεση ιστοσελίδας Sitejet με Google Analytics

Προσθήκη επιπρόσθετης γλώσσας

Μεταβαίνοντας στις τρεις τελείες "More" και έπειτα "Languages" μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την λειτουργία του Multilanguage και μετέπειτα να προσθέσουμε τις επιπρόσθετες γλώσσες. Μετά την προσθήκη της γλώσσας, δημιουργούνται διπλότυπες σελίδες του υφιστάμενου site έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην διαδικασία της μετάφρασης.

Προσθήκη επιπρόσθετης γλώσσας στο Sitejet

Πώς μπορώ να δημοσιεύσω την ιστοσελίδα μου / τις αλλαγές που έκανα;

Μόλις ολοκληρώσουμε όλες τις προσθήκες και τις παραμετροποιήσεις στο περιβάλλον του Sitejet, το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να δημοσιευθεί ο ιστότοπός μας, το οποίο γίνεται (κυριολεκτικά) με το πάτημα ενός κουμπιού. Πατάμε το κουμπί "Publish Now", ανακατευθυνόμαστε στο cPanel και σε μερικά δευτερόλεπτα η ιστοσελίδα μας είναι δημόσια σε όλο τον κόσμο!

Δημοσίευση ιστοσελίδας στο Sitejet

IPGLOBAL IKE   |  IP.GR   Web Hosting and Domain Name registration services in Greece
Προτιμήσεις Cookies
 Λειτουργικά  Στατιστικά  Marketing


Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των cookies στη σελίδα: Όροι χρήσης